Ta en kurs i enkel webdesign

För att en besökare ska vilja stanna kvar på en hemsida, så är det ett måste att ha en snygg och en användarvänlig webbdesign. Du som vill kunna skapa bra hemsidor, du kan välja att gå en webbdesign-utbildning. Dels finns det långa utbildningar som leder till att du blir en webbdesigner, dels finns det enklare kurser online du kan testa.

Kurser i webbdesign och programmering via Folkuniversitetet

Folkuniversitetet har en hel del kurser inom webbdesign och programmering. Hos dem kan du bland annat lära dig att skapa webbsidor i Wordpress eller programmera i Python. De erbjuder även kurser i Adobe Photoshop.

Webbdesignkurser online

Online så finns det en hel del olika kurser. En del av dem är helt gratis, medan andra kostar pengar. Bland de som är gratis har du till exempel WebFlow University: Ultimat webbdesignkurs som lär dig via videos av olika slag. WebFlow University är online-inlärningsplattform och utvecklad av CMS och designverktyget WebFlow. Där får du över 5 timmar med videolektioner samt att det ger dig en bra introduktion till webbdesign.

Nybörjarwebbdesign med HTML5, CSS3 och visuell studiokod är en kurs som Webbdesigner och YouTuber Bring Your Own Laptop har skapat. Det är en gratis 4 timmars kurs. Under denna kurs får du bland annat lära dig att skapa tre olika webbplatser. Det med ökade nivåer av komplexitet och svårigheter.

Om du kan tänka dig att betala för din kurs, så har du Udemy Course: Webbdesign för nybörjare: Verklig kodning i HTML och CSS. Udemy är en av de mest populära premiuminlärningsplattformarna online. 

Du har även TreeHouse: Webbdesignspår.TreeHouse är en prenumerationsbaserad online-inlärningsplattform som passar både designers och programmerare. 

Webbdesignprogram

Du kan även hitta via  plattformar som Coursera en fullständig läroplan för en utbildning inom webbdesign. En av dem heter Webbdesign för alla: Grunderna i webbutveckling och kodning specialisering. Webbdesign för alla vid University of Michigan är en av de mest populära utvecklingskurserna på Coursera. Denna ger dig  grunderna i HTML, CSS och JS, samt responsiv webbdesign och webbtillgänglighet. Du kan gå igenom kursen gratis, men ska du ha ett certifikat så kostar det pengar.

Interaktiva webbdesignkurser

Vill du lära dig mer frontend utveckling och praktisk kodning före de grafiska designelementen så finns det ett antal interaktiva webbdesignkurser online du kan använda dig av. Bland annat:

  • freeCodeCamp
  • W3Schools
  • Codecademy

Dessa tre är gratis. Du kan även hitta de som måste betalas:

  • Codecademy Pro