Jobba med webbdesign

Något som är viktigt, det är att se till att vara noga med din webbdesign. Det är viktigt eftersom att det är en del av dina besökares upplevelse av din hemsida. Det kommer bland annat att påverka vad de kommer att känna för ditt varumärke. Ditt företag bör alltså ha en webbplats där du jobbat med webbdesignen på bra sätt. 

Du bör se till så att din webbplats är designad efter den målgrupp du vill nå. Det ger den allra bästa användarupplevelsen. En bra design är något som omedvetet lockar. Designen är det som avgör om besökaren tycker om utseendet på din sida och stannar kvar eller om de klickar sig vidare till en annan hemsida. 

Skäl till varför webbdesign är viktigt

Det är alltid bra att göra ett gott första intryck på dina besökare. Det tar cirka 8 sekunder för att bilda sig ett första intryck. Dock finns det en studie från Google som säger att det tar 50 millisekunder,  det vill säga 0,05 sekunder för besökarna att få ett första intryck av den webbdesign du skapat.

Första intrycket är av största vikt eftersom att det påverkar hur besökaren uppfattar ditt varumärke. Webbplatsen i sig, den kommer att bedömas av de som besöker den. Då är det ju bra att de får en positiv upplevelse.

En annan viktig anledning till att ha en bra webbdesign är att du bygger förtroende på det sättet. Den visuella designen påverkar en hel del om besökarna anser om du har ett företag de kan lita på eller inte. 

Fler skäl

Bra webbdesign är inte bara för dina besökare, utan det är även mycket bra för din sökmotoroptimeringsstrategi. Webbdesignen påverkar din SEO en hel del så det gäller att göra på rätt sätt från början. 

En sak som är viktigt, det är att du ser till att vara konsekvent genom hela din webbplats och med ditt varumärke. Webbdesign är bra eftersom det hjälper till med varumärkesigenkänning. Du bör därmed se till att använda dig av samma logotyp, färger, teckensnitt, bilder, stilar och röstton i alla de kanaler och plattformar du använder dig av.

Bra webbdesign är även ett måste för att kunna mäta dig med dina konkurrenter på ett bra sätt. Du måste kunna bevisa för dina besökare eller kunder att du bryr dig om dem samt bryr dig om hur deras upplevelse av din hemsida är. Tar du inte din webbdesign på allvar så kommer du att förlora leads till dina konkurrenter.