Innehållet på din hemsida

Att skriva content på webben, det kan skilja sig en hel del mot vad du är van vid tidigare. Även om du kanske i många år varit författare, journalist eller liknande, så är det en del att tänka på inför att skapa bra innehåll på din hemsida. Du ska dels skriva så att det passar din målgrupp, dels skriva så att Google vill ranka din sida högt!

De som läser på webben idag, de vill inte alltid läsa hela texten, utan många fördrar att kunna skumma igenom den på jakt efter den information de är ute efter. Det gäller för din del att fånga läsarnas uppmärksamhet. Man brukar säga att du som skriver, du har åtta sekunder på dig att göra det. Så det gäller att du skapar innehåll som sticker ut från mängden. Det gör du genom att se till att skriva bra content, som är optimerat för din hemsida samt att det även rankas högt i sökmotorerna. 

Skapa bra innehåll

När du ska skapa bra innehåll eller content som det även kallas numera, så är det bra att använda dig av vardagsspråk. Det finns ingen som är intresserad av att läsa texter som låter som om det vore en uppsats. Det är bättre att du satsar på att skriva texter som talar direkt till den som läser den. Därför är det bra att använda "du", "vi" och att ha en informell samt vänlig ton. 

Du bör även satsa på att inte ha en företagsmässig jargong med ord eller fraser som läsaren inte riktigt vet vad de betyder. Du bör även satsa på att tillhandahålla relevant information. För ger inte din hemsida svar på det besökaren vill veta, då kommer de gå vidare till en annan. 

För att innehållet ska synas och läsas, så kan det även vara bra att skapa unika målsidor för specifika ämnen. Lägg gärna även till bilder på din hemsida, för de kan på bra sätt bryta av en text som annars är tung att läsa.

Fler bra tips för ditt innehåll på hemsidan

Hemsidan i sig, den bör ha en enkel layout, samt att du bör se till att alltid ha uppdaterad sida, så att den inte känns föråldrad. Se även till att inkludera en uppmaning på vad du vill att dina besökare ska göra, som att de ska läsa vidare, eller ta kontakt med dig.

Se även till att vara noggrann när det gäller stavning och grammatik!