Ta en kurs i enkel webdesign

Att bygga sin egen hemsida precis som du vill ha den, men även att den ska sticka ut ur mängden och vara helt rätt i tiden, kanske inte låter som det enklaste uppdraget. Men var inte orolig, det finns otroligt mycket du kan göra på egen hand för att bli riktigt duktig inom webbdesign. Och det behöver verkligen inte kosta dig alla pengar du har.

Stora som små kurser online

En lätt väg för dig är att ta flera olika kurser online. Det finns kurser både för dig som är helt ny och för dig som har designat en del innan.

Det kan handla om att antingen lära sig ett särskilt mjukvaruprogram eller om du mer generellt vill lära dig om hur webbdesign fungerar. Det finns kurser i HTML, CSS och i JavaScript. HTML är ett kodningsspråk som du använder för att bygga olika hemsidor, alltså den så kallade strukturen i en hemsida. CSS är själva designen i en hemsida, exempelvis vilken färg eller bakgrund det ska vara på hemsidan. JavaScript är om du vill ska en särskild interaktion i sidan, som en frågesport eller om du vill att läsaren ska kunna fylla i ett formulär.

Ett mjukvaruprogram där du sedan kan använda dig av HTML, CSS och JavaScript är Dreamweaver. Det är lätt att använda, men kostar en slant. Ifall du vill köra gratis kan du använda Anteckningar. Det finns även kurser i designprogram som InDesign eller Photoshop. Det här är program som kan vara bra ifall du ska skapa en egen annons, redigera en bild eller göra en särskild ikon till din hemsida.

Gratis eller kursavgift

Självklart finns det hur många kurser som helst där du kan betala en kursavgift för att lära dig allt om webbdesign generellt eller om ett särskilt program. Avgiften brukar vara ganska hög, på flera tusen kronor. Det är helt upp till dig, men det som är säkert är att du kommer antagligen få en hel del tips och kanske mer fokuserad på just din inlärning. Ifall du vill undvika att betala så mycket pengar, finns det oändligt med videos på Youtube med olika guider på hur du gör, samt en hel del gratiskurser.