Jobba med webbdesign

Idag är internet större än någonsin. Och det kommer bara att fortsätta växa. Att jobba och utbilda sig inom webbdesign är ett säkert kort och företag kommer alltid behöva ha en expert inom området. För en bra, snygg och välfungerande hemsida är något som varje företag behöver ha idag. För att kunna synas, höras och för att kunna överleva i det stora bruset som idag finns över hela världen. För på internet finns det inga landsgränser.

Webbdesigner

En yrkestitel som är vanlig och som många företag behöver ha är en webbdesigner. Webbdesignern har ansvar för att hemsidan har en inbjudande och lättöverskådlig design. Som webbdesigner skapar du grafik för en webbsida och du formger därmed olika webbplatser. En multimedia-utvecklare skapar bilder, rörlig grafik och ljud för olika webbsidor. En webbdesigner kan ha en ganska bred roll när det gäller att skapa hela hemsidan och förse den med rätt design, bilder och ikoner. Förhoppningsvis kommer andra anställda kunna bidra med innehåll i form av text, men det kommer vara upp till webbdesignen att få det att se snyggt ut.

Ett bra sätt att ta dina första steg i branschen som webbdesigner är att söka jobb på olika online casinos, något som ofta kan vara en lätt väg in då de ofta söker nya arbetare. Det kommer garanterat att vara en bra merit på ditt CV, så du lättare kan komma igång i din bransch.

Grafisk formgivare och Art Director

En Grafisk formgivare ansvarar mestadels för trycksaker, utseende på förpackningar eller för grafik i sociala medier. Det handlar om att välja rätt typ av typografi, bilder och passande färger. Grafisk design handlar om hur du kombinerar bild och text på ett sätt så att ett särskilt budskap kommer fram och att det då skapas en speciell känsla hos en konsument eller läsare. En grafisk formgivare kan arbeta inom många olika fält som för hemsidor eller omslag för böcker, filmer och andra produkter. Att skapa och underhålla olika symboler är även de viktiga faktorer när det gäller grafisk design.

Art Director är mer fokuserad på bildredigering och har ett ansvar för att en hemsida visar rätt typ av bilder och design för att det ska ge rätt känsla. En Art Director har huvudansvaret för att en hemsidas utseende är snygg och ger ett enhetligt intryck. De arbetar fram idéer i samarbete med kunder och utförare. En Art Director har ett stort ansvar för den känsla som en läsare ska få när de tar in hemsidan. Bilder och design är viktiga komponenter för att kunna göra en snygg och interaktiv hemsida.

När du intar rollen som en grafiker skapar du grafik utefter en kunds behov eller efter andra krav. En interaktionsdesigner har ansvar för att utveckla och skapa layouter till hemsidor där besökare ska interagera med elektronik. Att någon ser till att layouten ser lika bra ut på en surfplatta som en mobiltelefon.

Programmerare – Ifall du är en mästare på att koda

Ifall du vill gå snäppet längre och utvecklas ännu mer kan du utbilda dig till programmerare. Ifall kodning är något som du har lätt för, finns det många jobbmöjligheter för dig som programmerare inom spelföretag eller andra större företag som siktar in sig på en hel del interaktion på deras hemsidor.